"Fes el que fas", diu literalment aquesta frase llatina; podríem traduir per "estigues pel que fas".
Una màxima que la meva ment dispersa s'hauria de prendre més al peu de la lletra.

dilluns, 4 de juliol del 2011

És que n'hi ha per dir... Adéu, Espanya!



Inici de trimestre i, com que algun dia d'aquests em posaré de part, he decidit complir amb el pagament de l'IVA ben aviadet en lloc d'esperar-me al final del termini com faig altres vegades. O sigui que sumo el que dec de les factures enviades (que no cobrades) al llarg del segon trimestre i veig que... de les 10 factures que he enviat a clients espanyols des de l'1 d'abril, no n'he cobrat ni una. 

El pitjor és que això ni genera pànic: ja se sap, que les factures es paguen amb terminis il·legals (la UE demana pagaments en dues setmanes, en aquest país nostre menys de "a començament del mes següent després de 60 dies de la data de factura" s'ha de considerar ràpid, que moltes vegades es cobra més tard). Per comparar, us diré que les factures que he fet a Europa els mesos d'abril i maig ja les he cobrades totes;  fins i tot les que van a països com Polònia o Estònia.

El que fa molta ràbia és haver d'avançar aquest IVA al govern, sense saber quan cobraràs. Entre això i que els clients espanyols triguen tant a pagar, n'hi ha per engegar-los...  Al final, treballar per al teu propi país et perjudica a dos nivells: paguen tard i tu has d'avançar IVA (les feines fetes a l'estranger no en porten). N'hi ha per pensar-s'ho, o no?

3 comentaris:

  1. Tens tota la raó! A sant de què nosaltres hem de fer préstecs al govern? Aquest trimestre jo només he cobrat aproximadament 1/4 part de les factures de clients espanyols. I d'aquests 3 clients espanyols que sí que han pagat a temps, 1 és una empresa japonesa. Així que no sé si compta o no... És un desastre.

    I si a més hi sumem que els clients espanyols (sobretot les agències) paguen tarifes més baixes que la resta de clients europeus, la cosa està encara pitjor. Jo ja no busco clients d'aquí. Els clients nous d'aquí són perquè ells em troben a mi, quan busco, busco clients de fora.

    I si aviat has d'anar de part, espero que vagi tot molt bé!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, Maria, excepte en una cosa: aquest "adéu, Espanya!" deu ser un clam a favor de l'emigració, més que no pas a favor de la independència, perquè escolta, jo en aquest sentit no he notat cap diferència entre Catalunya i el "resto de España".

    ResponElimina
  3. Els meus morosos actuals es reparteixen al 50% entre Catalunya i "resta d'Espanya", o sigui que deus tenir raó. Tampoc no tinc clients grecs per comparar...

    ResponElimina