"Fes el que fas", diu literalment aquesta frase llatina; podríem traduir per "estigues pel que fas".
Una màxima que la meva ment dispersa s'hauria de prendre més al peu de la lletra.

diumenge, 15 de novembre del 2009

Coses per celebrar



Una de les coses que tenia pensades quan vaig engegar el blog era utilitzar-lo també per parlar de la feina d'altres persones que toquen el gremi de prop o de lluny.

Avui, mentre em posava al dia d'uns quants blogs que segueixo, he llegit aquí que la impressionant iniciativa d'en Víctor Pàmies ha arribat a les 300.000 parèmies. Això vol dir més que paraules en un diccionari, a banda que si ho intentem dividir en dies o hores de feina sempre acabaríem amb unes xifres que semblen impossibles.

Els números rodons sempre fan il·lusió; espero que l'eminent paremiòleg ho hagi celebrat com pertoca. Jo tinc una base de dades amb totes les feines que faig; de vegades són projectes d'un parell de frases o un parell de pàgines, i altres vegades llibres sencers. I cada cop que arribo a un número rodó sortim a sopar a un d'aquells llocs on no vas cada setmana, i després sortim a fer unes cervesetes, sigui el dia de la setmana que sigui.

En tot cas, quan he fet clic a la pàgina en qüestió he vist que mentrestant ja va per les 300.042, o sigui que ja s'ha iniciat el compte enrere per a la propera celebració.

2 comentaris:

  1. Maria, sóc Víctor Pàmies. En Sergi Pàmies deu ser moltes coses, però no li conec afició pels refranys. :-)

    Gràcies per fer-te ressò de la meva feina. Números rodons, com bé dius. Suposo que intentem fer-les coincidir amb els nostres estats d'ànim o altres esdeveniments lligats.

    La paremiologia és la meva passió des de fa més de 14 anys. I ja veus, com una formigueta es pot arribar a bastir una obra prou gran.

    Endavant amb el blog i ànims! Ja veuràs, amb el pas del temps, també aquest espai anirà creixent i creixent... mai se sap fins on.

    ResponElimina