"Fes el que fas", diu literalment aquesta frase llatina; podríem traduir per "estigues pel que fas".
Una màxima que la meva ment dispersa s'hauria de prendre més al peu de la lletra.

divendres, 15 de gener del 2010

De vegades l'encertes

L'àvia és velleta i, com se sol dir, "es distreu"; però si llegeix alguna cosa meva on hi sobra una coma o hi ha un gir que li sona a calc, no me'n passa ni una. Avui hi he parlat; es veu que he tingut èxit amb el llibre que vaig regalar-li per Nadal, "Rodamots"; en podeu veure la ressenya aquí.

La veritat és que, tot i que fa un parell d'anys que rebo un missatge diari (de dilluns a divendres) de "Cada dia un mot", tenir-ho a les mans en forma de llibre és una altra cosa. No sóc una nostàlgica del llibre polsegós que fa olor de vell, tot i que d'una manera o altra tinc les prestatgeries sempre plenes; però sí que trobo que fa més goig un volum que pots dur a la bossa i tocar amb els dits que no pas els 686 missatges a la carpeta de Rodamots del gestor de correu.

Això sí, els missatges de Rodamots me'ls llegeixo cada dia. En la distribució d'hores davant de l'ordinador, són cinc minutets que dedico, un dia rere l'altre, a la formació contínua que tan important és i que tant costa de fer perquè requereix temps (i de vegades, diners) que no sempre tenim disponibles. Ho recomano a tothom.

3 comentaris:

  1. Ep! Gràcies per parlar (bé) del llibre... Em commou que li agradi a la teva àvia, si cada subscriptor de RodaMots n'hagués regalat un a la seva àvia ja aniríem per la 8a edició i tindríem un grup d'àvies fans al Facebook. Pel que fa als 686 missatges/mots que et col·lapsen el gestor de correu, recorda que els trobaràs tots ben arxivadets a la web, o sigui que quan vulguis ja ho saps, els esborres tots de cop i avall!

    ResponElimina
  2. No, no; no em fan nosa els missatges, que estan molt ben arxivadets a la seva pròpia carpeta al gestor de correu. Però en fi, en forma de llibre és una altra cosa. O potser és cosa generacional, i els que rondem els 30 anys no som tan digitals com ens pensem!

    ResponElimina
  3. Osti, també rebo el rodamots i com que m'acosto més a l'àvia que a tu, potser que em compri el llibre, perquè jo de digital, tot i que m'hi esforço, no en tinc res.

    ResponElimina